Cultuurweek

Van 11 t/m 19 september is de Cultuurweek in de 3 kernen Cromvoirt, Helvoirt en Vught.

Het wordt de knaller van het nieuwe seizoen en als opstapje naar een duurzame samenwerking, die zichtbaar en voelbaar wordt voor alle inwoners van de gemeente!

Houdt onze Facebook pagina’s, Instagram, websites en de media in de gaten, want binnenkort volgt er meer informatie!!

77e Kleding-, boeken- en platenmarkt gaat door

Je weet het niet zeker in deze bijzondere coronatijd, maar als de maatregelen het toelaten worden er veel kooplustigen verwacht tijdens de 77e Kleding-,boeken- en platenmarkt op zaterdag 19 september. Hopelijk wel, want de voorraadruimten puilen uit, na het niet doorgaan van de marktdag in maart. Het vraagt wel om veel aanpassingen om iedereen tussen 10.00 en 15.00 uur in de Oude School aan de Kastanjelaan 12 in Helvoirt, op verantwoorde manier te kunnen ontvangen. Zo is het helaas niet mogelijk om beide markten met elkaar te verbinden zoals voorheen. Zowel de Kledingmarkt als de Boeken- en platenmarkt krijgt een afzonderlijke in- en uitgang. Er komen looproutes en bij beide markten mogen maximaal 15 personen tegelijk binnen zijn. Daarnaast wordt verwacht dat iedereen de 1,5 meter in acht neemt en het gezonde verstand gebruikt. En van iedereen wordt verwacht om naam en telefoonnummer achter te laten, zodat bekend is wie de markt heeft bezocht. Deze registratie is uitsluitend daarvoor bedoeld. Na 2-3 weken worden alle gegevens vernietigd. Alle medewerkers dragen een badge, die hen de bevoegdheid geeft om bezoekers aan te spreken indien nodig. Maar het uitgangspunt is dat het een gezellige marktdag wordt, zoals het al bijna 40 jaar gaat. Eigenlijk hoeft het niet meer meegedeeld te worden dat er duizenden stuks kleding (vooral najaars- en winterkleding) hangen te wachten op een nieuw eigenaar en dat juist dat boek, die plaat of cd/dvd gevonden wordt waar al zolang naar werd gezocht. Het bezoeken van de marktdag is laagdrempelig, want waar kom je tegenwoordig nog gratis binnen? Juist in Helvoirt! De koffiebar is gesloten (zitten is niet mogelijk) maar voor 50 eurocent ontvang je (h)eerlijk bekertje koffie.

De opbrengst van de Kledingmarkt is bestemd voor Harmonie Kunst Adelt, de Boeken- en platenmarkt kiest steeds een ander doel. Dit keer zijn het er drie: Voedselbank, Keinderkupkesfestival KKF en Pastoor James.

Tot zaterdag 19 september, 10.00-15.00 uur.

Inleveren

Verkoop betekent ook dat de voorraad slinkt. Om elk jaar twee markten te kunnen houden is nieuwe aanwas van harte welkom. Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur is er gelegenheid om kleding, boeken, platen, cd’s in te leveren bij De Notenkraker (zij-ingang achter Oude School).

Inzamelen hervat

Oud ijzer
Wanneer u gaat verbouwen of u heeft oud ijzer dat bij u al jaren in de weg ligt kan dit gemeld worden en wordt het bij u (bij voorkeur op zaterdag, na afspraak) aan huis opgehaald. Melden kan via email: oudijzer@harmoniekunstadelt.nl en telefonisch bij: Bart Meesters: 06-
55513017, Piet Vermeer: 06-53188841; Ad Verboven: 06-51063508; Wat niet wordt meegenomen zijn: Koelkasten, diepvriezers, tv’s. Verder is alles welkom. Alle soorten metalen, elektriciteitsdraad, accu’s, computers, wasmachines, wasdrogers. Kortom alles waar een stekker aan zit!


Kleding, boeken, platen, cd’s, dvd’s
Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur is er in De Notenkraker (Kastanjelaan 12, zij-ingang Oude School) gelegenheid om gebruikte kleding, boeken, platen, cd’s, dvd’s in te leveren.
Deze spullen worden uitgezocht en opgeslagen voor de halfjaarlijkse verkoop, op de derde zaterdag van maart en de derde zaterdag van september.
De eerstvolgende najaarsmarkt is op zaterdag 19 september 2020, gevolgd door de voorjaarsmarkt op 20 maart 2021.
Hartelijk dank voor de medewerking. Voor inlichtingen Kledingmarkt: 0610826054.
Boekenmarkt: tel. 0411-643018.

Harmonie start fysieke muzieklessen weer op

Helvoirt, 11 mei 2020

De huidige Coronamaatregelen maken 1 op 1 muzieklessen weer mogelijk. Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen en op 1,5 meter afstand. Docenten stemmen met leerlingen af wanneer de lessen weer in de Notenkraker worden gegeven.

Tijdens de lessen wordt het protocol “Verantwoord naar een les/cursus/training” gehanteerd dat terug te vinden is onder Huishoudelijk Reglement.

Muzikale opening van de lente met 3 muziekverenigingen

Zaterdag 21 maart is voor Harmonie Kunst Adelt goed gevuld. Overdag vindt de Kleding-, boeken- en platenmarkt plaats. Om 20.00 uur nodigt Harmonie Kunst Adelt iedereen uit om te komen genieten van een heerlijk Lenteconcert in HelvoirThuis.

Deze muzikale avond wordt gratis aangeboden en wordt gepresenteerd door maar liefst 3 orkesten. Te gast zijn Muziekvereniging DES (Door Eendracht Sterk) uit Hedel en Fanfare Prins Hendrik uit Aalst.
Alle orkesten spelen 5 goed in het gehoor liggende muziek. Gastvereniging Harmonie Kunst Adelt o.l.v. Alphons van Stenis begint, daarna volgt het orkest uit Hedel o.l.v. Kobus Verheij en de fanfare uit Aalst o.l.v. Wolbert Baars maakt het programma compleet.

Een lenteachtig en compact concert, zodat er nog voldoende tijd blijft om gezellig na te praten. Laat je verrassen!

Voorspeelochtend leerlingen Harmonie Kunst Adelt.

Op zondagochtend 9 februari, tussen 11.00 en 12.30 nodigt Harmonie Kunst Adelt Helvoirt iedereen uit om de leerlingen muzikaal te komen beluisteren.

In De Notenkraker begint het Opstaporkest met een kort concert, dat weer is aangevuld met nieuwe leerlingen. Daarna presenteren de leerlingen zich als solist of in een duo. De meeste docenten zijn daarbij aanwezig. Een mooie gelegenheid om de talenten te aanhoren, waarvan een groot aantal dit jaar hun A-, B- of C-muziekdiploma wil behalen.
Daar wil toch iedere ouder, opa, oma, vriend(je), vriendin(netje), enz. bijzijn? Een kopje koffie, thee of iets anders lekkers staat klaar. En dat allemaal gratis!

Mooi Nieuwjaarsconcert van Harmonie Kunst Adelt en twee jubilarissen

Het 49 e Nieuwjaarsconcert van Harmonie Kunst Adelt, in het kader van de concertcyclus Noten op de Noen is, gezien de reacties van vele bezoekers in Oude Kerk te Helvoirt, een succes geworden. Onder leiding van dirigent Alphons van Stenis presenteerde het harmonieorkest zich met een gevarieerd programma.

Naast het concoursprogramma van eind vorig jaar, met o.a. de uitvoering van The Story of Anne Frank met een fantastisch optreden van de 10-jarige violist Hana van Heijst, zorgde het Bloemenduet uit Lakme, uitgevoerd door dwarsfluitduo Ellen Bastiaansen en Meike Traa voor een mooie afwisseling in het programma. Het duo op Marimba (Do Klerx) samen met zijn oma (Ria Klerx) verzorgde een bijzonder intermezzo.

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in Harmoniezaal De Notenkraker werd een tweetal jubilarissen in het zonnetje gezet door voorzitter Theo van Hattum.
Corné van Hout, tenorsaxofonist, kreeg een pen met inscriptie voor zijn 12,5-jarig lidmaatschap en inzet bij de Helvoirtse harmonie. De muzikale kwaliteiten van Corné zijn niet alleen binnen Kunst Adelt te beluistern. Heel Helvoirt en omgeving mag al jarenlang ook van hem genieten in het cabaret/muziektrio De Kachel Aon, met net twee avonden optreden tijdens de Bonte Keiespellers Aovond.
De tweede jubilaris was Berry Verbunt. Als slagwerker sloot Berry als Haarenaar zich aan bij de Helvoirtse harmonie. En dat het wederzijds goed bevallen is bewijst zijn 25-jarig lidmaatschap bij Kunst Adelt. In het bijzijn van zijn kinderen en kleinkinderen mocht hij uit handen van de voorzitter
het insigne van KNMO in ontvangst nemen.

Welkom bij het 49e Nieuwjaarsconcert Noten op de Noen en Nieuwjaarsbijeenkomst

Harmonie Kunst Adelt – zondag 19 januari 2020 – 12.15 uur

Het wordt het 49e Nieuwjaarsconcert in de Concertcyclus Noten op de Noen Elke 3e zondag van de maand is de sfeervolle Oude Kerk het podium voor muziek in allerlei genres. Vaak beroepsmusici met muziek van hoge kwaliteit. Kunst Adelt voelt zich dan ook vereerd om elk jaar te gast te mogen zijn om het nieuwe muzikale jaar te openen. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Van harte welkom.

Het programma bevat naast het concoursprogramma, dat op 24 november jl. in Veldhoven is uitgevoerd, ook enkele duetten al dan niet met begeleiding van het harmonieorkest dat onder leiding staat van dirigent Alphons van Stenis. Bijzonder is het optreden van de 10-jarige violist Hana van Heijst, die de solo’s in The Story of Anne Frank speelt.

Het programma bevat:

To my Country
Bernard Zweers, arr. Johan de Meij

The Secret of ”The White Rose”
Otto M. Schwarz

Bloemenduet uit ”Lakme”
Leo Debiles
Duo dwarsfluit: Ellen Bastiaansen en Meike Traa

Despedia, ney rosauro
Duo voor Marimba (Do Klerx) en Piano (Ria Klerx)

The Story of Anne Frank
Otto M. Schwarz
Viool: Hana van Heijst

Berceuse
Alexander Ilyinski, arr. Alphons van Stenis

The Cream of Clapton
Arr. Ron Sebregts

Na afloop van het concert is iedereen van harte welkom voor de nieuwjaarsborrel in harmoniezaal De Notenkraker. Daar wordt nog wat gezellig nagepraat, onder het genot van een gratis kopje koffie met iets lekkers erbij om te proosten een nieuw muzikaal jaar. Ook de wand “Vrienden van Kunst Adelt” is te bewonderen. En als u daar ook op wilt komen staan kunt u even een bestuurslid aanspreken. Bedrijven met een logo ondersteunen Kunst Adelt met € 75,- per jaar, een naamsvermelding levert de harmonie € 50,-  op. Kijk ook eens op de vernieuwde website: www.harmoniekunstadelt.nl waar u uitgebreide informatie kunt vinden over onze activiteiten, programma en organisatie.