Muziekproject ‘Noten Kraken’

Kinderen gaan NOTEN KRAKEN in De Notenkraker

Elk jaar maken de kinderen van groep 5 van de Dr. Landmanschool Helvoirt kennis met het muziek maken bij Harmonie Kunst Adelt. Voorheen ging dit via het project Windkracht 6. In overleg met de muziekdocente van de basisschool is gekozen voor een vernieuwde invulling.

Op maandag 13 juni worden alle kinderen van groep 5 uitgenodigd voor het project ’We gaan noten kraken in De Notenkraker’, met als doel kinderen vertrouwd te maken met muziekinstrumenten.
– Voor de middag is er een algemene instructie door Alphons van Stenis.
– Na de middag krijgt ieder kind 2 workshops van echte muziekdocenten, geassisteerd door muzikanten. Er kan worden gekozen uit hoorn, slagwerk, saxofoon, klarinet en dwarsfluit.

Op vrijdag 17 juni gaan de kinderen meewerken aan een concertje samen met een van de opleidingsorkesten van Kunst Adelt.

De organisatie is in handen van de commissie opleidingen Kunst Adelt: Susan Verstijnen en José Vugts.

Muziek maken bij Harmonie Kunst Adelt is leuk. Daarom volgen momenteel maar liefst 60 leerlingen een muziekopleiding!