Author Archives: administrator

 • -

Er zit muziek in uw gebruikte spullen!

Category : Geen categorie

Harmonie Kunst Adelt verzamelt oud ijzer.
Mocht er tijdens een verbouwing of opruiming iets vrijkomen, dan halen wij dat graag bij u op. U kunt ons bereiken via oudijzer@harmoniekunstadelt.nl

Oud ijzer A51_Opmaak 1


 • -

Zit er muziek in uw stem?

Category : Geen categorie

Zit er muziek in uw stem?

Muziek leren en maken blijft leuk en belangrijk!

Harmonie Kunst Adelt heeft dit jaar aangemeld voor de actie van Rabobank Clubkas Campagne, een actie van de Rabobank Hart van Brabant waarmee zij met een fors bedrag verenigingen en stichtingen financieel wil helpen.

Leden van de Rabobank hebben een stemcode ontvangen en krijgen tussen 2 en 14 oktober de gelegenheid te stemmen. Men mag 5 stemmen uitbrengen, met maximaal  2 stemmen op één vereniging/instantie.

RCC 2016 logo Hart van Brabant

Kunst Adelt heeft als bestedingsdoel aangegeven: Financiële ondersteuning voor de vorming van jonge mensen en hoopt dat u de 2 stemmen hiervoor beschikbaar wilt stellen

Alvast hartelijk dank!

Met muzikale groet,
Bestuur Harmonie Kunst Adelt.


 • -

Music in Harmony, jubileum editie UITVERKOCHT!

Category : Geen categorie

Zoals verwacht was er veel belangstelling voor het Muziekspektakel Music in Harmony met Harmonie Kunst Adelt en Gerard van Maasakkers. In de reserveringsperiode zijn al zoveel kaarten vastgelegd dat het nu al bekend is dat het maximale aantal van 450 liefhebbers bij dit muziekfeest op zaterdagavond 6 oktober aanwezig kunnen zijn. Hiermee komt de kaartverkoop bij Mitra en HelvoirThuis, die op 20 augustus zou starten, te vervallen. Er is nog een (kleine) mogelijkheid om op de ‘reservelijst’ te komen. Dit kan door contact op te nemen met: jennekevanhoutum@home.nl of 06-10521063.


 • -

Gemeente subsidieert muzieklessen

Category : Geen categorie

De gemeenteraad van Haaren heeft besloten dat, na enkele jaren afwezigheid, de subsidieregeling voor muzieklessen via de muziekverenigingen opnieuw wordt uitgevoerd. Dit betekent dat het erg aantrekkelijk is om kinderen lessen te laten volgen. Per leerling ontvangt Harmonie Kunst Adelt 250 euro subsidie. Dat bedrag wordt dus in mindering gebracht op het lesgeld van Kunst Adelt. Zo wordt het dus extra leuk om muzieklessen te gaan volgen.

Interesse? Neem dan contact op het de coördinator opleidingen Kunst Adelt, José Vugts, via 0411-642141 of familievugts@kpnplanet.nl

Wie weet speel je na de vakantie op het instrument dat je al zolang wilt!


 • -

Flessenmuziek bij COOP

Category : Geen categorie

De driemaandelijkse flessenactie van Supermarkt COOP is voor de maanden juli, augustus, september aan Harmonie Kunst Adelt gegund. Dit betekent dat elk bedrag aan statiegeld wordt verdubbeld door COOP. U kunt aangeven bij het innameapparaat of u kiest voor statiegeld voor uzelf of voor, in dit geval Kunst Adelt. Wij hopen uiteraard dat u voor de laatste mogelijkheid kiest.

Bedankt!


 • -

Volkskerstzang 2017 in het provinciehuis

Category : Geen categorie

Zoals ook vorig jaar zal in december de Volkskerstzang in het Provinciehuis te ’s-Hertogenbosch plaatsvinden: dit jaar op zondag 17 december.
Medewerkenden: Harmonie Kunst Adelt o.l.v. Alphons van Stenis, Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch o.l.v. Henk van der Sanden, solisten Annemiek Vendelmans (sopraan) en Peter van Hoesel (bas), pianobegeleiding door Rein Boeijen.De commissaris van de Koning in Noord-Brabant, de heer W.B.H.J. van de Donk, zal het Kerstevangelie voorlezen.

Na afloop van het programma zal worden gecollecteerd voor de Stichting Buddyhulp, het goede doel van dit jaar. Deze organisatie zal tijdens het programma haar doelstellingen nader toelichten.

De programmaboekjes zijn vanaf eind november verkrijgbaar in het HelvoirtHuis en in de Notenkraker; op 17 december zijn er bij binnenkomst in de hal van het Provinciehuis ook nog beperkt exemplaren.

De toegang is gratis. Zaal open: 15.00 uur en vanaf die tijd is (tot 16.00 uur) koffie/thee verkrijgbaar in het restaurant van het Provinciehuis. Voorprogramma door Harmonie Kunst Adelt vanaf 16.00 uur. Aanvangstijd programma: 16.30 uur; einde: 17.45 uur.Het belooft weer een mooie Volkskerstzang te worden!

ProgrammaboekjeVKZ.qxd (Page FLY_A)


 • -

Zit er muziek in uw stem?

Category : Geen categorie

Zit er muziek in uw stem?

Muziek leren en maken blijft leuk en belangrijk!

Harmonie Kunst Adelt heeft zich ook dit jaar weer aangemeld voor de actie van de “Hart voor uw Club”.
Dit is een actie van de Rabobank Hart van Brabant waarin zij verenigingen en stichtingen financieel ondersteunt.
Kunst Adelt heeft als bestedingsdoel aangegeven: Financiële ondersteuning voor de verzorging van muzieklessen in Helvoirt.

RCC 2016 logo Hart van Brabant
Tussen 3 en 17 oktober worden de leden van de Rabobank in de gelegenheid gesteld stemmen toe te kennen aan acties die zij goed / nuttig /noodzakelijk vinden voor hun gemeenschap.

Harmonie Kunst Adelt, verzorgt vanaf dit jaar muzieklessen voor 50 leerlingen uit Helvoirt. Dit deed voorheen de muziekschool, echter deze is helaas failliet. Verder is er fors aan de subsidiekraan gedraaid en wel in de verkeerde richting, namelijk: naar beneden. De exploitatie van de muziek lessen is niet kostendekkend, er moet veel geld bij vanuit de verenigingskas. Om deze lessen ook op termijn nog een beetje betaalbaar te maken zijn wij als vereniging altijd druk bezig om fondsen te werven, wat natuurlijk niet eenvoudig is. Met daarnaast de jaarlijks terugkomende acties hoopt Kunst Adelt nog lang iets te mogen betekenen voor deze vorm van cultuur in Helvoirt.

Indien u ook vindt dat deze actie financiële ondersteuning verdient en u lid bent van de Rabobank dan heeft u invloed op de besteding van het bedrag dat de Rabobank nu beschikbaar stelt.

Het zou heel fijn zijn als u stemt op Harmonie Kunst Adelt.
Bestuur Harmonie Kunst Adelt, Helvoirt

22195584_1641663499219269_5752278538680541571_n


 • -

Lintje voor Hans van Rooij

Category : Geen categorie

Op woensdag 26 april 2017 is Hans van Rooij verrast met een koninklijke onderscheiding.

De heer J.C.P.J. (Hans) van Rooij uit Helvoirt is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen behorende bij deze koninklijke onderscheiding werden uitgereikt door burgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren in Lokaal 12 bij Prisma Biezenmortel.

Hans van Rooij is 67 jaar, is gepensioneerd en was lijstenmaker.

Hans van Rooij 15  Hans van Rooij 10

De activiteiten van Hans:
– Vanaf 1969 is hij vrijwilliger bij onze harmonie. Hij draagt zorg voor het onderhoud van het gebouw en hij zet zich in voor diverse acties, waaronder de wekelijkse oud-ijzerinzameling, de halfjaarlijkse kledingmarkt en de jaarlijkse plantjesactie. Verder is hij lid van de commissie Vrienden van Kunst Adelt, die ervoor zorgt dat het vriendenbestand up-to-date is.
– Hij is vrijwilliger bij de Stichting De Leyetocht te Helvoirt. Deze stichting organiseert De Leyetocht, “Brabants grootste fietsfeest voor het hele gezin”. Hij verricht diverse werkzaamheden, waaronder het controleren van de route, het onderhouden van de pr-materialen, het werven van vrijwilligers, het helpen bij de opbouw van start- en finishlocatie en het maken van foto’s voor de website. Verder is hij ook verkeersregelaar.
– Vanaf 2013 is hij activiteitenbegeleider bij het activiteitencentrum Groen van de Stichting Prisma te Waalwijk.

Namens Harmonie Kunst Adelt gefeliciteerd!!


 • -

Karel Hubée overleden

Category : Geen categorie

Met verdriet vernamen wij dat Karel Hubée, 16 februari, op 86-jarige leeftijd is overleden.

Karel was jarenlang beschermheer van Harmonie Kunst Adelt, Helvoirt. Dankzij zijn steun heeft de Helvoirtse harmonie veel wensen kunnen realiseren. Tot op het laatst bleef hij de muziekvereniging volgen. Wij zijn hem daarvoor erg veel dank verschuldigd en zullen hem missen.
Ons medeleven gaat uit naar Boukje en de verdere familie.

Het afscheid is op woensdag 22 februari om 14.00 uur in de Oude Kerk in Helvoirt. Aansluitend wordt Karel naar de begraafplaats aan De Jonge van Zwijnsbergenstraat begeleid.

Bestuur, dirigent en leden Harmonie Kunst Adelt, Helvoirt


 • -

Volkskerstzang 2016 in het provinciehuis

Category : Geen categorie

Welkom bij de Volkskerstzang in het Provinciehuis

Op zondag 18 december verzorgt harmonie Kunst Adelt in samenwerking met Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch de jaarlijkse Volkskerstzang in het Provinciehuis. Tussen 15.45 en 16.30 uur speelt harmonie Kunst Adelt o.l.v. Alphons van Stenis muziek om in de sfeer te komen om daarna het programma te starten met de Volkskerstzang  waar naast de harmonie en koor ook wordt meegewerkt door de sopranen Annemiek Vendelmans en Roos van der Sanden. Er worden ook diverse kerstliederen gespeeld en gezongen waarbij ook het publiek kan meezingen. Hierbij is de leiding in handen van Henk van der Sanden (ook dirigent van het Nicolaaskoor). Na afloop (17.45 uur) speelt Harmonie Kunst Adelt nog muziek voor het uitgaande publiek.

De toegang tot deze Volkskerstzang, waar ca. 1000 bezoekers worden verwacht, i s gratis op vertoon van het programmaboekje dat gratis is te verkrijgen via harmonie Kunst Adelt (tijdens de repetitieavond op de donderdagen 7 en 15 december tussen 19.00 en 19.30 uur in De Notenkraker). Ook in HelvoirThuis komen er exemplaren te liggen.

Na afloop is er gelegenheid voor een vrijwillige bijdrage die ten goede zal komen aan AIC (Autisme Informatie Centrum) Den Bosch.
Voor nadere informatie: info@harmoniekunstadelt.nl

 


Komende activiteiten

 • do
  22
  Aug
  2019

  1e repetitie van het seizoen (harmonieorkest)

  19.30 - 21.30 uurNotenkraker
 • zo
  08
  Sep
  2019

  extra repetitie (koper)

  10.30 uur - 12.00 uurNotenkraker
 • zo
  15
  Sep
  2019

  extra repetitie (hout)

  10.30 uur - 12.00 uurNotenkraker
 • za
  21
  Sep
  2019

  Kledingmarkt

  10.00 uurNotenkraker
 • zo
  29
  Sep
  2019

  extra repetitie (tutti)

  10.30 uur - 12.00 uurNotenkraker