Author Archives: administrator

Harmonie Kunst Adelt op concours!

Category : Geen categorie

Op 23 en 24 november 2019 organiseert de Brabantse Bond voor Muziekverenigingen weer het concertconcours. Dit vindt plaats in Theater de Schalm in Veldhoven. Na zes jaar zal ook Harmonie Kunst Adelt hieraan meedoen. Het orkest heeft gekozen om de stukken te kiezen rond het thema “oorlog” aangezien het dit jaar het jaar is van 75 jaar vrijheid. De harmonie speelt als inspeelwerk het stuk “To My Country” van Bernard Zweers en daarna twee stukken van Otto M. Schwarz: “The Secret of the White Rose” en “The Story of Anne Frank”. Bij dit laatste stuk zal de harmonie begeleid worden door de 15-jarige dorpsgenoot Per de Koster op de viool!
Harmonie Kunst Adelt zal op zondag 24 november om 11.55 uur de stukken ten gehore brengen.

 


Harmonie Kunst Adelt speelt bij 75 jaar Vrijheid

Category : Geen categorie

Zaterdag 19 oktober 2019 staat in het teken van 75 jaar vrijheid in Helvoirt. Er is een heel programma georganiseerd in het HelvoirThuis en als onderdeel daarvan zal Harmonie Kunst Adelt om 19.30 uur ook spelen. Het orkest brengt dan de stukken voor het concours ten gehore, die gekozen zijn rond het thema oorlog. Kaarten voor het gehele programma zijn verkrijgbaar bij het HelvoirThuis en bij Slijterij Mitra en kosten €5,-. Dit is inclusief één consumptie.

vrijheid-lockup-staand


Concert met BrassBand Kunst en Vriendschap

Category : Geen categorie

Op zaterdag 5 oktober is er weer een uitwisselingsconcert, dit keer met BrassBand Kunst en Vriendschap uit Meeuwen. Het concert vindt plaats in het HelvoirThuis en begint om 20.00 uur. Voor beide orkesten is het een try-out. Harmonie Kunst Adelt zal voor het eerst de stukken voor het concours in november ten gehore brengen. Kom vooral luisteren, de toegang is gratis!

logo brass band


Harmonie Kunst Adelt bij Helvoirt Leeft!

Category : Geen categorie

Op zaterdag 21 september neemt Harmonie Kunst Adelt deel aan de Activiteitenmarkt Helvoirt Leeft! Deze markt vindt plaats in het dorpscentrum op de Kastanjelaan. Bij onze kraam vind je folders en kun je meer informatie krijgen over o.a. lessen en het spelen bij de Harmonie. Bovendien is het mogelijk om instrumenten te bespelen! Kom dus beslist even langs en je kunt dan ook meteen even langslopen bij onze Kledingmarkt in de Notenkraker.

AFFICHEsmall


76e Kleding-, boeken- en platenmarkt

Category : Geen categorie

Zaterdag 21 september tussen 10.00 en 15.00 uur barst de Oude School aan de Kastanjelaan in Helvoirt weer uit zijn voegen. In de voorbouw liggen duizenden boeken, platen, cd’s, dvd’s te wachten op de vele kooplustigen. In de achterbouw puilen de kledingrekken alweer uit met een enorm assortiment najaars- en winterkleding. En je mag er zomaar binnenlopen, de toegang is gratis. Het wordt de 76e keer dat Kleding-, boeken- en platenmarkt wordt gehouden. De koffie of thee is vers gezet, waarvoor men slechts € 0,50 betaalt. Het glaasje ranja voor de kinderen blijft gratis.

Het is een feest om elk halfjaar een paar honderd personen blij te kunnen maken. Voor een prikkie worden bergen spulletjes meegenomen. Juist dat kledingstuk waar men zomaar tegenaan loopt of dat boek dat al zolang werd gezocht en die plaat waar al zoveel markten zijn afgestruind. Veel kans dat het in Helvoirt wel lukt. Het unieke van de Helvoirtse Kleding-, boeken- en platenmarkt is dat er een hele zaal vol hangt met alle soorten kleding en dat er een aparte grote ruimte is waar boeken en platen worden verkocht. En alles keurig gesorteerd. Welkom bij deze geweldige combinatie van twee hergebruikmarkten!

De opbrengst van de kledingmarkt is bestemd voor de aanschaf van instrumenten en kleding voor Harmonie Kunst Adelt, de opbrengst van de boeken- en platenmarkt is dit keer bestemd voor de aanleg van de nieuwe Belevingstuin achter de appartementen aan het Hofpad.

Alle te koop aangeboden artikelen zijn afkomstig van schenkers. Vooral achter de Oude School, nabij de brandweerkazerne, is er volop gratis parkeergelegenheid.

 

Nog meer die dag
Op dezelfde dag wordt in het dorpscentrum de manifestatie ‘Helvoirt Leeft!’ gehouden. Een activiteitenmarkt waaraan ook Harmonie Kunst Adelt zal deelnemen en de bezoekers van informatie en vermaak zal voorzien. Op het kerkplein is die dag ook het Nederlands Kampioenschap Barbecue.

 

Elke zaterdag inleveren
De inzamelingsstop van 4 weken tijdens de zomervakantie is goed verlopen, dankzij de medewerking van de bevolking. De rest van het jaar is er elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur gelegenheid om kleding, boeken, platen, cd’s., dvd’s in te leveren. Daaraan wordt gelukkig veel gehoor gegeven, want hoe je het wendt of keert: het succes van de Kleding-, boeken- en platenmarkt is afhankelijk van het aanbod. Welkom!

Kledingmarkt september 2019


Er zit muziek in uw gebruikte spullen!

Category : Geen categorie

Harmonie Kunst Adelt verzamelt oud ijzer.
Mocht er tijdens een verbouwing of opruiming iets vrijkomen, dan halen wij dat graag bij u op. U kunt ons bereiken via oudijzer@harmoniekunstadelt.nl

Oud ijzer A51_Opmaak 1


Zit er muziek in uw stem?

Category : Geen categorie

Zit er muziek in uw stem?

Muziek leren en maken blijft leuk en belangrijk!

Harmonie Kunst Adelt heeft dit jaar aangemeld voor de actie van Rabobank Clubkas Campagne, een actie van de Rabobank Hart van Brabant waarmee zij met een fors bedrag verenigingen en stichtingen financieel wil helpen.

Leden van de Rabobank hebben een stemcode ontvangen en krijgen tussen 2 en 14 oktober de gelegenheid te stemmen. Men mag 5 stemmen uitbrengen, met maximaal  2 stemmen op één vereniging/instantie.

RCC 2016 logo Hart van Brabant

Kunst Adelt heeft als bestedingsdoel aangegeven: Financiële ondersteuning voor de vorming van jonge mensen en hoopt dat u de 2 stemmen hiervoor beschikbaar wilt stellen

Alvast hartelijk dank!

Met muzikale groet,
Bestuur Harmonie Kunst Adelt.


Music in Harmony, jubileum editie UITVERKOCHT!

Category : Geen categorie

Zoals verwacht was er veel belangstelling voor het Muziekspektakel Music in Harmony met Harmonie Kunst Adelt en Gerard van Maasakkers. In de reserveringsperiode zijn al zoveel kaarten vastgelegd dat het nu al bekend is dat het maximale aantal van 450 liefhebbers bij dit muziekfeest op zaterdagavond 6 oktober aanwezig kunnen zijn. Hiermee komt de kaartverkoop bij Mitra en HelvoirThuis, die op 20 augustus zou starten, te vervallen. Er is nog een (kleine) mogelijkheid om op de ‘reservelijst’ te komen. Dit kan door contact op te nemen met: jennekevanhoutum@home.nl of 06-10521063.


Gemeente subsidieert muzieklessen

Category : Geen categorie

De gemeenteraad van Haaren heeft besloten dat, na enkele jaren afwezigheid, de subsidieregeling voor muzieklessen via de muziekverenigingen opnieuw wordt uitgevoerd. Dit betekent dat het erg aantrekkelijk is om kinderen lessen te laten volgen. Per leerling ontvangt Harmonie Kunst Adelt 250 euro subsidie. Dat bedrag wordt dus in mindering gebracht op het lesgeld van Kunst Adelt. Zo wordt het dus extra leuk om muzieklessen te gaan volgen.

Interesse? Neem dan contact op het de coördinator opleidingen Kunst Adelt, José Vugts, via 0411-642141 of familievugts@kpnplanet.nl

Wie weet speel je na de vakantie op het instrument dat je al zolang wilt!


Flessenmuziek bij COOP

Category : Geen categorie

De driemaandelijkse flessenactie van Supermarkt COOP is voor de maanden juli, augustus, september aan Harmonie Kunst Adelt gegund. Dit betekent dat elk bedrag aan statiegeld wordt verdubbeld door COOP. U kunt aangeven bij het innameapparaat of u kiest voor statiegeld voor uzelf of voor, in dit geval Kunst Adelt. Wij hopen uiteraard dat u voor de laatste mogelijkheid kiest.

Bedankt!


Komende activiteiten

 • za
  26
  okt
  2019

  Repetitiedag

  10.00 - 17.00 uurNotenkraker
 • zo
  03
  nov
  2019

  Uitwisselingsconcert met Asterius (MIKA & Opstaporkest)

  Oisterwijk
 • zo
  10
  nov
  2019

  Extra repetitie TUTTI

  10.30 uur - 12.00 uurNotenkraker
 • zo
  17
  nov
  2019

  Intocht Sinterklaas

  10.30 uurHelvoirt
 • vr
  22
  nov
  2019

  Generale repetitie voor concours TUTTI

  19.30 - 21.45 uurNotenkraker